Jdi na obsah Jdi na menu
 


Castiel

 
 

 

Castiel hraje Misha Collins.
 
Castiel je anděl, který se rozhodl postavit vlastním bratřím, aby se tak přidal k bratrům Winchesterovým a pokusil se odvrátit jak apokalypsu, tak celé šílenství ohledně Nebe a Pekla. Je zřejmě jedním z mála ušlechtilých andělů, kteří v nebi kdy pobývali, ale jeho úsudek ho po většinu času stavěl na obě strany bitevní vřavy.
 
Byl velmi váženým a respektovaným andělem, kterého téměř všichni nebešťané považovali za idealistické stvoření, které mělo smysl pro čest a morálku. Kdysi býval prostým andělem, který akceptoval jakýkoliv rozkaz, jenž mu byl přidělen. Později se se vypracoval na vůdce vlastní "posádky" (skupiny andělů, který operovala na Zemi i v Pekle) do které patřil např. Uriel. Jednoho dne přišel rozkaz (neznámo odkud), kvůli kterému byli ti mocnější (ještě nezatracení) andělé nuceni vtrhnout do Pekla a vysvobodit zde uvězněného Deana, který byl po dlouhou dobu mučen.
Nakonec to byl právě Castiel, který vytáhl Deanovu duši z Pekla a tím tak osvobodil "Michaelovu schránku", která byla pro nebe nezbytná. Vše udělal jen z přesvědčení, že rozkaz vydal sám Bůh a tím ho tak považoval za správnou věc. O něco málo později byl za svou neposlušnost a zpochybňování božího záměru degradován pod Uriela a jeho věrnost vůči nebi byla zpochybněna. Tím se tak stal členem posádky "66", která měla zabránit rozlomení 66 pečetí a tím tak propuštění Lucifera na Zemský povrch. Nakonec však začne více soucítit s lidmi a bratry , se kterými naváže úzký přátelský vztah, což anděly velice popudí. Vše vyvrcholí poznatkem o Michaelovi, který chce Lucifera propustit, aby ho tak mohl jednou provždy zabít (přičemž by ovšem spálil polovinu planety), což se Castielovi nezamlouvalo a k nebi se tak otočil zády.

Rozhodl se tedy vyhledat boha, aby zjistil jeho záměry a podíl na celé věci. Boha nenašel a dokonce zjistil, že všechny rozkazy poslední doby, které dostával nebyly od Otce, ale od výše postavených andělů, kteří věděli, že byl Bůh ze Světa znechucen a před mnoha lety odešel. To Castiela tvrdě zdrtilo, cítil se zrazen a přidal se k bratrům Winchesterovým, kteří měli zájem zastavit Apokalypsu.

800px-misha_collins_at_comic-con_2012.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář