Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sam Winchester

Sama hraje Jared Padalecki a dabuje Jan Maxián.

Sam se narodil 2.května 1983 v Lawrence v Kansasu. Už od mala nesnášel lovení démonů a chtěl žít normální život. Proto utekl na universitu studovat práva. Tam si také našel přítelkyni Jessicu. Ovšem jednou v noci se objeví bratr Dean s prosbou o pomoc při hledání otce, který se před nějakou dobou nevrátil z lovu. Sam se nakonec rozhodne mu jeden den pomoci. Otce nenajdou a Sam nechce v pátrání pokračovat. Když se však vrátí domů k Jess, je svědkem toho, jak ji něco zabije stejným způsobem, jako zemřela jejich matka (přilepí na strop a nechá shořet). Dean ho vytáhne z plamenů a Sam se rozhodne jess pomstít, najít démona a při tom i otce. Dlouho se smrtí Jessici trápí a klade si to za vinu, protože nějakou dobu před její smrtí měl vize, o tom že zemře, ale nevěnoval jim pozornost.

Celou první sérii putují s Deanem po různých částí země, hledají otce, démona, při tom zabíjí různé další potvory, pomáhají lidem a Samovi se začnou stále častěji zjevovat různé vize, díky kterým často někoho zachrání, ale oběma je jasné, že za tím něco vězí. Sam se také zamiluje do krásné Sáry, ale nakonec opět odjíždějí. Ke konci první série objeví otce, který je na stopě démonu, který zabil Jess a matku kluků - je nazývaný jako žlutooký démon. Nejprve se ještě rozdělí, ale o něco později loví společně. Sam se s otcem často hádá, protože nechce poslouchat jeho příkazy a myslí si, že otce zklamal. Později se dostanou ke zbrani, která jako jediná ho může zabít. Ale Johna posedne právě žlutooký démon, vážně zraní Deana, ale Sam otce nedokáže zabít, jen ho postřelí a démon z něho odejde. Cestou do nemocnice je ale srazí náklaďák, všichni jsou zranění, ale nejhůře je na tom Dean, který je v kómatu. Sam se opět v nemocnici pohádá s otcem, protože si myslí, že nic nechce dělat. John však uzavře dohodu se žlutookým démonem a vymění svou duši za život Deana. Ještě před smrtí si John stihne promluvit s Deanem a říct mu, že jestli nedokáže Sama zachránit, bude ho muset zabít, z čehož je Dean velmi zmatený a rozhodne se neříkat mu to. Za chvíli najde Sam otce mrtvého.

Ve druhé sérii Dean přeci jen prozradí Samovi pravdu o tom, co mu otec řekl. Sam je z toho hodně rozhozený. Během celé série se setkávají se spoustou lidí, kteří se narodili ve stejnou dobu jako Sam, a kterým zemřeli matky u postýlky, když jim bylo půl roku. Každý z nich má určité nadpřirozené schopnosti, ale co je horší - z většiny se nakonec vyklubou zlí lidé. Sam začíná mít strach, že z něho bude podobná zrůda, jaké loví, a často se snaží přesvědčit Deana, že by ho měl zabít, ale Dean mu slíbí, že i kdyby to bylo to poslední, co udělá, tak ho zachrání. Sam se také opět zamiluje, ale nakonec zjistí, že tato dívka je vlkodlak a protože na to není lék, na její prosby ji nakonec Sam zastřelí. Ke konci této série unese žlutooký démon Sama, i ostatní lidi s podobnými schopnosti na odlehlé místo, kde se mají všichni utkat, aby nakonec zůstal jen ten nejsilnější a nejlepší, který má velet jeho armádě. Také Samovi ukáže, co se skutečně stalo tu noc, kdy zemřela jeho matka - nechal Sama vypít trochu své krve, takže Sam má v sobě z části démoní krev. Kdyby démona matka nevyrušila, mohla žít. Sam to vše viděl, jako by tam byl, proto si také všiml, že když matka vběhla do pokoje, démona poznala, protože řekla "To jsi ty." Sam se snaží všechny přesvědčit, aby spolu nebojovali, ale ne všichni souhlasí. Jeden z nich Sama zabije právě když ho konečně vypátrá Dean s Bobbym. Dean je z jeho smrti zničený a je ochotný udělat cokoliv. Vyvolá démonku, se kterou se již jednou setkali a snaží se vyměnit svou duši za Samův život + 10let. Démonka mu nabídne jeden rok a Dean nakonec přijímá. Sam se tedy vrátí, ale Dean s rozhodne nic mu neříct. Úplně na konci druhé série nedokáží zabránit žlutookému démonovi otevřít bránu pekel. Díky otci, který jako duch prošel bránou, se jim podaří přeci jen démona zabít a za chvíli bránu zavřít. I přes to však unikne velké množství démonů. Otec se vrátí zpět, odkud přišel. Sam poté přeci jen donutí Deana říct pravdu. Rozhodne se, že Deana zachrání.

V tomto odhodlání pokračuje i ve třetí sérii a také mnohem více toleruje Deanovi jeho výstřelky. Později se ale dozví od Deana, že jakmile se nějak pokusí dohodu obejít, Sam zemře. A když se o to Sam bude pokoušet i tak, tak mu v tom prý zabrání. Sam je velmi naštvaný a řekne mu, že je sobec, když ho chce nechat prožívat to samé, co prožíval Dean, když otec vyměnil svou duši za jeho život. Dean přizná, že je to pravda, ale že se poprvé po dlouhé době konečně cítí dobře a za ten rok chce alespoň zabít co nejvíce démonů. Proto se opět vydávají na cestu, pokusit se vyhrát válku s démony, která se blíží.

516px-jared_padalecki_comic-con-_2011.jpg


 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář